Retetele care au bucurat generatii de nepoti si stranepoti nu trebuie sa se piarda. Eu le cunosc din camara bunicii Parasca care a deprins mestesugul dulceturilor ce se faceau in satul ei, din mosi stramosi, simplu, la foc de lemne, din bunatatea pamantului. Le cunosc din camara casei parintesti unde mama, o gospodina desavarsita, stie exact ce trebuie sa aseze pe rafturi pentru ca iernile sa ne fie indulcite de gustul fructelor prinse in siropul dulce, imbietor.

Din fericire, Maramuresul este o zona in care aromele s-au pastrat si se pastreaza inca. Costumele populare, lucrul in lemn, felul de a pregati mancarea si respectul fata de ceea ce iti ofera pamantul le regasesti in casele si in oamenii de aici.

Bogatia pamantului si cea sufleteasca din aceasta zona nu puteau decat sa ne inspire in a porni la drum in mica noastra aventura : aceea de a oferi si celor ce locuiesc in alte parti ale tarii o portie dulce a bunatatilor din Maramures.

,,livada filip’’ va invita sa va scufundati in amintirile copilariei si sa redescoperiti aromele de odinioara. Dulceata de casa este facuta cu migala si dragoste din fructe alese cu grija pentru a se pastra la fel de bune si peste luni intregi, cand frigul ia locul caldurii soarelui.

Va oferim dulceata de afine, piersici, pere, macese, prune, visine, cirese, zmeura, mure, caise, magiun de prune, fructe de padure, merisoare, gogonele si suc de mere 100% natural.

Produsele noastre sunt realizate manual, fara a folosi conservanti. Intregul proces de preparare este facut la foc de lemne, domol, asa cum ne-au invatat retetele bunicii pentru a pastra cat mai mult bucatile intregi de fructe si a le da voie sa ofere din dulceata lor, siropului ce le invaluie si le pastreaza aroma.

Maramuresul este un loc aparte. Bunatatea oamenilor este rasplatita de bogatiile pamantului si ce dovada mai buna este acest lucru decat gustoasele fructe din livezile ce acopera zona noastra de unde ne alegem si noi cele mai bune mere, pere, prune, caise si piersici sau delicioasele fructe de padure rasfatate de aerul curat de munte de pe versantii Gutaiului, scaldati in soare de unde culegem afinele, murele si zmeura ce le transformam in dulceturi atat de iubite. Va invitam sa descoperiti dulceturile de la ,,livada filip’’.

Pentru noi este o placere sa le producem. Pentru dumneavoastra va fi, cu siguranta, o placere sa le gustati.